Tapahtuman oletuskuva

Terveystaloustieteen syventävät lääke- ja terveysalan ammattilaisille - Paranna vaikuttavuutta!

Terveystaloustieteen keinoin voidaan arvioida ja parantaa sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän toimivuutta sekä sotepalveluiden vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta. Tässä keskitason webinaarissa opimme taloudellisen arvioinnin menetelmiä, mittareita ja soveltamista lääke- ja terveysalalla sekä myös sosiaalipalveluissa. 

Jokaisen lääke- ja terveysalan ammattilaisen on tärkeää ymmärtää numeroita ainakin jonkin verran. Tässä käytännönläheisessä terveystaloustieteen syventävässä koulutuksessa professori Paulus Torkki opettaa taloudellisen arvioinnin menetelmiä, kustannusvaikuttavuus- ja vaikuttavuustiedon hyödyntämistä sekä vaikuttavuustutkimusten arviointia. RWD-asiantuntija, työelämäprofessori Juha Laine (Roche & Turun yliopisto) fokusoi lääketaloustieteen erityiskysymyksiin, kuten arvoperusteiseen hankintaan ja rahoitukseen. Kuulemme myös edelläkävijä-Pirkanmaalla toiminnan vaikuttavuutta kehittävän hallintoylilääkäri, dosentti Suvi Liimataisen esityksen vaikuttavuuden johtamistyöstä integroituvalla hyvinvointialueella. Teoriaa havainnollistetaan kiinnostavilla esimerkeillä tosielämästä. 

Koulutus sopii terveystaloustieteen perusteita tunteville, jotka haluavat syventää ja ajantasaistaa osaamistaan. Se soveltuu myös tiedon päivitystä ja uusia ideoita kaipaaville konkareille. Pyrimme valottamaan asioita sekä konkreettisesti että yhteiskunnalliselta kannalta. Webinaari sisältää 5,5 tehokasta oppituntia materiaaleineen ja lukuvinkkeineen.

Lääketietokeskuksessa on tarjolla myös Terveystaloustieteen perusteet -webinaaritallenne. (Kuvattu 16.3.2022 klo 9.00-16.00; live-osallistujien yleisarvosana-palautteiden keskiarvo 4,2 / 1-5.)

 

Koulutuksen kohderyhmä

 

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat syventää terveystaloustieteen osaamistaan sekä ymmärtää ja parantaa vaikuttavuutta: lääke- ja terveysalan ammattilaisille, asiantuntijoille, johtajille ja kehittäjille. Oletamme, että tiedät jo jotain, mutta toisaalta kurssin aluksi kerrataan lyhyesti peruskäsitteet, joten voit myös hypätä suoraan syvempään päätyyn.

 

Koulutuksessa opit
 

 • Mitä taloudellisen arvioinnin menetelmiä on ja miten niitä käytetään
 • Miten terveys- ja sosiaalipalveluiden vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan
 • Miten kustannusvaikuttavuus- ja vaikuttavuustietoa hyödynnetään
 • Miten vaikuttavuustutkimuksia arvioidaan
 • Millaisia tapoja on lääkkeiden taloudelliseen arviointiin ja lääkehoidon vaikuttavuuden arviointiin
 • Mitä kokemuksia on lääkkeiden riskinjakosopimuksista
 • Miten hyvinvointialueella johdetaan vaikuttavuutta ja tehdään vaikuttavuusyhteistyötä
 • Mihin seikkoihin priorisointi perustuu
 • Mitä hyötyä terveystaloustieteen osaamisesta on esimerkiksi kliinikolle, sotejohtajalle, lääkeyrityksen asiantuntijalle tai viranomaiselle

 

Toteutus 

 

Koulutus on kuvattu 14.9.2022 ja sen kesto on noin 5h30min


Hinta ja ilmoittautuminen

 

Koulutuksen normaalihinta on 395 € (+ alv).

Ryhmäilmoittautumiset:

Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Kysy lisätietoja ja pyydä ryhmätarjous: sales@pharmaca.fi

Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille. Muutokset koulutuksessa ovat mahdollisia. Katso myös usein kysytyt kysymykset tästä: Usein kysytyt kysymykset.

Olemme laajentaneet ilmoittautumisominaisuuksia sekä nopeuttaneet laskujen käsittelyä. Tässä koulutuksessa käytössäsi on muun muassa korttimaksaminen ja ryhmäilmoittautuminen. Jos käytössäsi on alennuskoodi, tarkistathan, että kampanjahinta päivittyy loppusummaan. Jos valitsit maksuvaihtoehdoksi laskun, muodostuu se automaattisesti antamiesi tietojen perusteella. Lisääthän siis myös PO-numeron ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Kouluttajat

 

Paulus Torkki


Paulus Torkki on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Helsingin yliopistossa – ensimmäinen laatuaan. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttavuuden parissa toimimisesta sekä sotealan tutkimuksesta ja kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti mm. NHG:n kehitysjohtajana ja partnerina. Paulus on suosittu opettaja ja ohjaaja, jonka kursseilla on opiskelijoita HY:n lääketieteellisestä ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta, Aalto-yliopistosta ja työelämän merkkipaikoilta. Hän on myös Vaikuttavuusseuran hallituksen puheenjohtaja. 

 

Juha Laine


Turun yliopiston työelämäprofessori Juha Laine on lääketaloustieteen ja terveystaloustieteen dosentti. Hän työskentelee lääkeyritys Rochessa. Siellä hän vastaa reaalimaailman aineistoa hyödyntävien tutkimusten, kuten esimerkiksi rekisteritutkimusten koordinoinnista ja toimii myös terveystaloustieteen asiantuntijana. Aiemmin Juha toimi muun muassa tutkijana ja erikoistutkijana Stakesissa eli nykyisessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Hän on suosittu puhuja ja kouluttaja, joka myös säveltää ja soittaa jazzia.

 

Suvi Liimatainen


Suvi Liimatainen toimii asiantuntijaylilääkärinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtamisen vastuualueella ja Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelussa. Hän on neurologian dosentti, ja hänellä on päivystyslääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyydet. Hän on toiminut pitkään johtotehtävissä mm. akuuttihoidossa, neuroaloilla ja kuntoutuksessa. 


Suvi Liimatainen pyrkii kehittämään terveydenhuoltoa laaja-alaisesti ja integroiden. Hänen mukaansa vaikuttavuuden johtamisen tavoitteena on loppujen lopuksi toimintakulttuurin ohjaaminen asiakaslähtöiseen vaikuttavuusperusteisuuteen nykyisen suoritekeskeisyyden sijaan. Jotta sitä voidaan tehdä, on tärkeää ymmärtää vaikuttavuusajattelua ja terveystaloustieteen perusteita.

 

Vaikuttavuuden ymmärrystä ja kehittämisosaamista Terveystaloustieteen perusteissa ja syventävissä

 

Terveystaloustieteen perusteet ja Terveystaloustieteen syventävät ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, mutta ne myös täydentävät toisiaan. Saat niistä tehokkaalla ja käytännönläheisellä tavalla hyvän pohjan lääke- ja terveyspalvelujen kehittämiseen ja vaikuttavuuden parantamiseen. 

16.3.2022 toteutettu Terveystaloustieteen perusteet on saatavissa webinaaritallenteena. Sen puhujina ovat niin ikään Paulus Torkki, Juha Laine ja Suvi Liimatainen - Suomen parhaat asiantuntijat tässä aihepiirissä.

Tässä nostoja sen osallistujapalautteesta:
 

 • Sisällön kiinnostavuus 4,3 (1-5)
 • Aiheiden ajankohtaisuus 4,6 (1-5)
 • Webinaarin hyödyllisyys työsi kannalta 3,8 (1-5)
 • Yleisarvosana 4,2 (1-5)


Sanallista palautetta:

 • Erittäin relevantti aihe
 • Todella hyvät luennoitsijat ja selkeästi ymmärrettävä kokonaisuus
 • Erinomaiset selkeät puhujat! Yleisön mielenkiintoiset kysymykset
 • Selkeät, asiantuntevat ja aidosti innostuneen oloiset luennoitsijat
 • Parasta oli puhujat! 
 • Parasta oli käytännönläheiset esimerkit.
 • Hyvä kokonaisuus, hyvä voida kerrata asioita vielä myös tallenteen kautta. 
 • Parasta oli käytännönläheisyys ja hyvät esimerkit. Avautui moni asia, jotka olisi jo tietenkin pitänyt tietää.
 • Taysin kehittämistyön esittely oli erinomaisen inspiroiva ja konkreettinen
 • Perusteissa päästiin tietenkin vain perusteisiin. Tulen syventäviin oppimaan lisää.
Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2024 23:59
395,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Lisätietoja

 

anjan-kuva.jpg (101 KB)

Anja Isoaho

Training Manager

academy@pharmaca.fi

+358 9 6150 4973

 

Ryhmätarjoukset

Pyydä suuremmista ryhmätilauksista tarjous: 

sales@pharmaca.fi