Tapahtuman oletuskuva

Terveystaloustieteen perusteet lääke- ja terveysalan ammattilaisille - Paranna vaikuttavuutta!

Vaikuttavuuden merkitys lääke- ja terveysalalla lisääntyy, sillä hoidon kysyntä kasvaa samaan aikaan, kun käytettävissä olevat resurssit niukkenevat. Miten vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan? Miten niukat resurssit kohdennetaan mahdollisimman vaikuttavasti? Miten terveyspalveluita arvioidaan ja suunnitellaan vaikuttavuuden näkökulmasta?

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa professori Paulus Torkki avaa sinulle terveyspalveluiden talouden perusteet, menetelmät ja mittarit sekä hyödyt. Lääkealan arvoa avaa RWD-asiantuntija, työelämäprofessori Juha Laine (Roche & Turun yliopisto), ja vaikuttavuuden johtamista terveydenhuollossa konkretisoi asiantuntijaylilääkäri, dosentti Suvi Liimatainen (Pirkanmaan sairaanhoitopiiri). Teoriaa konkretisoidaan ja havainnollistetaan kiinnostavilla esimerkeillä ja pienillä harjoituksilla, joista saat monia ideoita suoraan sovellettavaksi työssäsi lääke- ja terveydenhuoltoalalla. Opit myös lukemaan terveystaloudellisia raportteja ja tekemään itse rajattuja arvioita. Ymmärrät, että vaikuttavuuden johtaminen on myös muutosjohtamista.

Koulutus sopii niin aloittelijoille kuin tietojaan kertaaville, uusia ideoita ja tuoretta tietoa etsiville keskitason konkareille. Webinaari sisältää 5,5 tehokasta oppituntia materiaaleineen ja lukuvinkkeineen.

 

Koulutuksen kohderyhmä

 

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää terveystaloustieteen perusteita ja vaikuttavuuden parantamista: lääke- ja terveysalan ammattilaisille, asiantuntijoille, johtajille ja kehittäjille. Pohjatietosi voi olla vähäinen tai keskitasoa - tarvitset perustietoa, preppausta tai päivitystä.

 

Koulutuksessa opit

 

  • Miten terveyspalveluiden vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan
  • Miten terveyspalveluita suunnitellaan ja kehitetään vaikuttavuuden näkökulmasta
  • Millaisia menetelmiä ja mittareita terveystaloudessa käytetään
  • Miten terveystaloustieteen menetelmät ja mittarit viedään käytäntöön
  • Mitä hyötyä terveystaloustieteen osaamisesta on esimerkiksi kliinikolle, sotejohtajalle, lääkeyrityksen asiantuntijalle tai viranomaiselle

 

Toteutus 


Webinaari on kuvattu 16.3.2022. Webinaarin kesto on noin 5,5 tuntia.
 
 

Hinta ja ilmoittautuminen


Koulutuksen normaalihinta on 395 € (+ alv).

Ilmoittaudu webinaariin ilmoittautumislinkistä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin ja kirjautumisohjeet webinaariin.

Sisältö on katsottavissa yhden kuukauden ajan vahvistusviestin vastaanottamisesta.

Ryhmäilmoittautumiset:

Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Kysy lisätietoja ja pyydä ryhmätarjous: sales@pharmaca.fi

Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille. Muutokset koulutuksessa ovat mahdollisia. Katso myös usein kysytyt kysymykset tästä: Usein kysytyt kysymykset.

Olemme laajentaneet ilmoittautumisominaisuuksia sekä nopeuttaneet laskujen käsittelyä. Tässä koulutuksessa käytössäsi on muun muassa korttimaksaminen ja ryhmäilmoittautuminen. Jos käytössäsi on alennuskoodi, tarkistathan, että kampanjahinta päivittyy loppusummaan. Jos valitsit maksuvaihtoehdoksi laskun, muodostuu se automaattisesti antamiesi tietojen perusteella. Lisääthän siis myös PO-numeron ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Kouluttajat

 

Paulus Torkki


Paulus Torkki on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Helsingin yliopistossa – ensimmäinen laatuaan. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttavuuden parissa toimimisesta sekä sotealan tutkimuksesta ja kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti mm. NHG:n kehitysjohtajana ja partnerina. Paulus on suosittu opettaja ja ohjaaja, jonka kursseilla on opiskelijoita HY:n lääketieteellisestä ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta, Aalto-yliopistosta ja työelämän merkkipaikoilta. Hän on myös Vaikuttavuusseuran hallituksen puheenjohtaja. 

 

Juha Laine


Turun yliopiston työelämäprofessori Juha Laine on lääketaloustieteen ja terveystaloustieteen dosentti. Hän työskentelee lääkeyritys Rochessa. Siellä hän vastaa reaalimaailman aineistoa hyödyntävien tutkimusten, kuten esimerkiksi rekisteritutkimusten koordinoinnista ja toimii myös terveystaloustieteen asiantuntijana. Aiemmin Juha toimi muun muassa tutkijana ja erikoistutkijana Stakesissa eli nykyisessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Hän on suosittu puhuja ja kouluttaja, joka myös säveltää ja soittaa jazzia.

 

Suvi Liimatainen


Suvi Liimatainen toimii asiantuntijaylilääkärinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtamisen vastuualueella ja Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelussa. Hän on neurologian dosentti, ja hänellä on päivystyslääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyydet. Hän on toiminut pitkään johtotehtävissä mm. akuuttihoidossa, neuroaloilla ja kuntoutuksessa. 


Suvi Liimatainen pyrkii kehittämään terveydenhuoltoa laaja-alaisesti ja integroiden. Hänen mukaansa vaikuttavuuden johtamisen tavoitteena on loppujen lopuksi toimintakulttuurin ohjaaminen asiakaslähtöiseen vaikuttavuusperusteisuuteen nykyisen suoritekeskeisyyden sijaan. Jotta sitä voidaan tehdä, on tärkeää ymmärtää vaikuttavuusajattelua ja terveystaloustieteen perusteita.

 

Jatka vaikuttavuuden oppimista Terveystaloustieteen syventävissä


Tästä webinaarimuotoisesta koulutuksesta saat myös hyvän pohjan, jotta voit jatkaa terveystaloustieteen syventäviä lääke- ja terveysalan ammattilaisille. Kehity edelleen vaikuttavuuden parantajana!

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2024 23:59
395,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Lisätietoja

 

anjan-kuva.jpg (101 KB)

Anja Isoaho

Training Manager

academy@pharmaca.fi

+358 9 6150 4973

 

Ryhmätarjoukset

Pyydä suuremmista ryhmätilauksista tarjous: 

sales@pharmaca.fi