Tapahtuman oletuskuva

Rekisteritutkimukset: Terveydenhuollon virstanpylväitä

Terveydenhuollon rekisteritutkimukset muodostavat välttämättömän osan nykyaikaista terveydenhuoltoa ja lääketutkimusta. Nämä tutkimukset perustuvat laajoihin terveydenhuollon rekistereihin, jotka keräävät potilastietoja ja hoitokäytäntöjä. Rekisteritutkimuksissa keskitytään tutkimaan terveydenhuollon tosimaailman käytäntöjä ja niiden vaikuttavuutta.

Yksi merkittävä sovellusalue terveydenhuollon rekisteritutkimuksissa on rokotetutkimukset. Rokotteiden turvallisuuden ja tehokkuuden arviointi perustuu usein laajaan potilasrekisteriin kerättyihin tietoihin. Näin voidaan seurata rokotusten vaikutuksia suurella potilaspopulaatiolla ja tunnistaa harvinaiset haittavaikutukset.

Lisäksi terveydenhuollon rekisteritutkimukset ovat korvaamattomia lääketutkimuksessa. Ne auttavat tutkijoita arvioimaan erilaisten hoitomuotojen vaikuttavuutta ja vertailemaan niitä keskenään. Tämä tieto auttaa terveydenhuollon ammattilaisia tekemään parempia hoitopäätöksiä potilaiden hyödyksi.

Rekisteritutkimukset tarjoavat mahdollisuuden tarkastella terveydenhuollon tietoa kokonaisuutena, mikä edistää hoitokäytäntöjen jatkuvaa parantamista ja potilaiden hoidon optimointia. Ne ovat tehokas työkalu terveydenhuollon vaikuttavuuden seurantaan ja kehittämiseen.

Tervetuloa koulutukseen kuulemaan missä mennään rekisteritutkimusten suhteen Suomessa sekä tutustumaan terveydenhuollon vaikuttavuusesimerkkeihin!

​​

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu rekisteritutkimusten parissa toimiville terveydenhuollon ja lääkeyritysten edustajille:

  • Terveydenhuollon eri asiantuntijat: tutkimusjohto, tutkijat, tutkimushoitajat ja -koordinaattorit
  • Lääketeollisuuden eri asiantuntijat: lääketieteelliset ja kliinisen tutkimuksen asiantuntijat, data science -tiimin eri asiantuntijat
  • CRO-yritysten edustajat
  • Alan viranomaiset
  • Potilasjärjestöjen edustajat

 

Miksi osallistua?

Koulutuksessa:

  • opit ymmärtämään rekisteritutkimusten keskeiset perusteet, kuten niiden tarkoituksen ja merkityksen terveydenhuollossa ja lääketutkimuksessa.
  • saat käsityksen siitä, miten terveydenhuollon rekisteritutkimukset perustuvat potilastietoihin ja hoitokäytäntöihin, ja miten niitä toteutetaan käytännössä.
  • opit tunnistamaan rokotetutkimusten erityispiirteet ja ymmärtämään, miten rekisteridataa hyödynnetään esimeriksi rokotteiden turvallisuuden ja tehokkuuden arvioinnissa.
  • kuulet, miten rekisteritutkimukset tukevat erilaisten lääkehoidon vaikuttavuuden arviointia ja auttavat terveydenhuollon ammattilaisia tekemään parempia hoitopäätöksiä.

 

Kouluttajat


Koulutuksen puhujina toimivat Erkki Soini ja Arto Palmu.

Erkki Soini toimii ESiOR Oy:n toimitusjohtajana sekä Kuopio Healthin hallituksen ja terveys- ja hyvinvointidatatyöryhmän puheenjohtajina. Erkki on kansainvälisesti ja kansallisesti viisi kertaa palkittu terveystalous- ja vaikuttavuustutkimusalan ammattilainen, joka on erikoistunut lääkkeiden, terveysteknologian ja sote-prosessien tehokkuuden ja vaikuttavuuden arviointiin ja ennustamiseen. Hän on mm. toiminut kutsuttuna kansainvälisen lääketalous- ja vaikuttavuustutkimusalan (ISPOR) tieteellisen arviointilautakunnan puheenjohtajana Euroopassa kahtena kautena, valittuna pysyvänä asiantuntija ja kirjoittajana eurooppalaiseen terveysdata-avaruuteen (EHDS) tähtäävässä TEHDAS-hankkeessa, kutsuttuna asiantuntijana Käypä Hoito -työryhmässä sekä kutsuttuna useiden vaikuttavuustutkimusalan hankkeiden ohjaus- ja asiantuntijaryhmissä ja erilaisten organisaatioiden hallituksissa. Yliopistoaikanaan vuosituhannen alussa hän teki koneoppimisella ennustemalleja sekä sovelsi ensimmäisten joukossa mm. ominaisuusvakiointitekniikoita. Hän on ollut aktiivisesti mukana mm. SPESiOR-nimisen sertifioidun tietoturvallisen käyttöympäristön kehittämisessä sekä yli 70 alkuperäisartikkelissa ja yli 270 julkisessa referenssissä.