Tapahtuman oletuskuva

Lääkelaskut haltuun sairaaloissa ja terveyskeskuksissa!

Tuleeko työssäsi usein vastaan haastava lääkelasku? Haluaisitko hallita paremmin lääkelaskujen perusteet? Onko sinulla tarve osoittaa pätevyytesi organisaatiosi lääkelaskutentissä? Tarvitsetko kertausta prosenttilaskuista tai infuusioliuosten annostelusta? Tunnetko iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet ja erityisryhmien lääkehoidossa huomioitavat asiat?

Lääkelaskut haltuun sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on turvallisen lääkehoidon tueksi suunniteltu laadukas ja monipuolinen verkkokoulutus, jonka avulla opit laskemaan haastaviakin lääkelaskuja. Koulutuksen sisältö on räätälöity sairaaloissa ja terveyskeskuksissa toimiville sairaanhoitajille, ja siihen on koottu kaikki toimenkuvasi kannalta olennaiset lääkelaskut. Verkkokurssi käsittelee yleisimpiä sairaalan ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla käytettäviä lääkkeitä: antibiootteja, infuusioliuoksia, kipulääkkeitä, insuliineja ja antikoagulantteja. 

 

Miksi osallistua?

 

 • Opit toimenkuvasi kannalta olennaiset lääkelaskut sairaala- ja terveyskeskusympäristössä toimiaksesi
 • Opit ratkaisemaan haastaviakin lääkelaskuja
 • Opit tuntemaan ikäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet sekä erityisryhmien lääkehoidossa huomioitavat asiat
 • Saat lopputentin läpäistyäsi todistuksen, jolla osoitat osaamisesi työnantajalle

 

Lasten ja iäkkäiden lääkehoidon riskilääkkeet

 

Koulutuksen sisältö käsittelee myös lääkelaskuja iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa. Tiesitkö, että yleinen laskuvirhe esimerkiksi lasten lääkinnässä on kymmenkertainen pilkkuvirhe, jolloin lapsi saa kymmenkertaisen yliannoksen lääkeainetta? Kurssin avulla opit tuntemaan iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet ja niihin liittyvät erityishuomiot.

 

Erilaiset lääkelaskutavat ja helppokäyttöisyys oppimisen tukena

 

Lääkelaskuja voidaan laskea usealla eri tavalla. Kurssin avulla löydät sinulle sopivan tavan laskea (päätteleminen, annoskaava, verranto). Kurssilla saat myös vinkkejä, miten varmistat, onko lääkelaskun tulos oikea. Kurssilla esitellään kolme luotettavaa tapaa laskun tuloksen tarkistamiseksi.

Kurssi on saanut kiitosta erityisesti sen monipuolisuudesta ja selkeästä, oppimista tukevasta visuaalisesta ilmeestä. Se sisältää teorian lisäksi erityyppisiä tehtäviä ja -välitestejä, lyhyitä opetusvideoita sekä lopputestin. Tehtävien suorittaminen jää muistiin: voit tallentaa vastauksesi keskeneräisenä ja jatkaa myöhemmin samasta kohdasta, johon viimeksi jäit.

Kurssin lääkelaskupankki sisältää 100 lääkelaskua, joiden avulla voit harjoittaa lääkelaskuja esimerkiksi lääkelupatenttiin valmistautuessasi. Lopputentin suoritettuasi saat todistuksen kurssisuorituksestasi.

 

Sisällön asiantuntijat

 

Sisällön asiantuntijoina ovat toimineet kehitysproviisori sekä lääkitysturvallisuuden asiantuntija Anne Halmetoja ja farmasian tohtori, farmaseutti Niina Laine. Molemmilla asiantuntijoilla on lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyys (LHKA).

 

Koulutuksen sisältö

 

 • Lääkelaskukoulutus sisältää kolme osiota:
  1. Laskemisen perusteet (90 min)
  2. Terapiakohtaiset lääkelaskujen huomiot (30 min)
  3. Lääkitysturvallisuus ja lääkelaskut – erityishuomio lapsissa ja iäkkäissä (30 min)
 • Opetusvideoita ja interaktiivisia välitehtäviä
 • 100 lääkelaskun materiaalipankki, jonka avulla kertaat lääkelaskuja ja valmistaudut lopputenttiin. Tehtävät sisältävät myös ratkaisut.
 • Lopputentti (30 min) ja todistus

 

Hinta ja ilmoittautuminen

 

Verkkokoulutuksen hinta on 190 euroa (+ alv). ​

Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Verkko-oppimisympäristöön kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla. Suoritusaika on 31 päivää ilmoittautumisesta.

Pyydä tarjous rajattomasta organisaation käyttöoikeudesta tai suuremmasta ryhmästä tästä.

Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille. Pharmaca varaa oikeuden muutoksiin koulutuksessa. 

Tässä koulutuksessa käytössäsi on uudet ilmoittautumisominaisuudet: korttimaksaminen ja ryhmäilmoittautuminen. Tarkistathan käyttäessäsi kampanjakoodia, että lopullinen hinta tulee oikein. Laskujen käsittely nopeutuu, sillä laskut muodostuvat automaattisesti antamiesi tietojen perusteella, joten lisääthän PO-numeron jo ilmoittautumisen yhteydessä. Hyödynnäthän ensisijaisesti lomakkeen yrityshakua.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2025 23:59
190,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Lisätietoja

ullan-kuva.jpg (88 KB)

Ulla Partanen

Head of Learning Services

academy@pharmaca.fi

+358 9 6150 4973

 

Isompi ryhmä tai rajaton käyttöoikeus?

Pyydä tarjous tästä.